fredag 27 februari 2009

Härliga vinterbilder...

Träden var så fina idag så jag var tvungen att ta några bilder!
En ek i vinterdräkt!;0)
Jag och Hejsan Hoppsan har varit ute jobbat hos en kund idag. Hejja har inga problem med att hitta sin plats på kontoret. Hon kopplar lätt av och ligger snällt och tittar på folk som passerar. Hon fick ett tuggben som tydligen levde... Efter en stunds jagande och bollande var dock bytet dött och då gick det bra att börja tugga i sig det....
I väntan på att lite listor skulle skrivas ut körde vi avlämnade med min vante! Och det funkade bra! In fot och inget tugg! Var tvungen att fortsätta när jag kom hem både med vante och juterulle och nu är planen att vi nöter avlämnadet med alla möjliga föremål förutom just träapporten så får vi se om det ger resultat både på appellplanen och i uppletanderutan!

torsdag 26 februari 2009

Korv åt folket! eller var det åt hunden?....

Idag var det korvgrillning på klubben! Tydligen är det inte bara lärare och elever som har sportlov?... Så vi började alltså dagen med att stig upp....och sen åkte vi och åt lunch på klubben!
Tina fick vara med ute vid grillen och där bjöds det så klart på korv och Tina hon åt.....
Sen visade det sig att det inte bara räckte med den grillade korven....utan Tina passade på att äta upp det som skulle vara till vår hundträning när hon satt lös bak i bilen... Jaha, hon tog iaf detta som en riktig korvdag!
Det finns nackdelar med att vara liten..... Man når liksom inte upp till korven då.....
Efter att vi(jag, Carro & Tina) hade ätit oss mätta på korv åkte vi och gjorde ett uppletande. Två go gubbar från klubben hade vänligt nog trampat upp en ruta!;0)
Hejja plocka in 4 föremål i ett bra tempo, dock böt hon en gång föremål....hmm....
Sen tog vi bilen till Bromma Zoo! Där var vi ett tag.... 650:- fattigare åkte vi till WBK och träffade Nina och Tomas för lite lydnad. Jag och Hejja fick köra igenom appellen och det finns några moment att slipa på.... Apportering var riktigt dålig!:0( Så när jag kom hem var jag självklart tvungen att testa det i köket! Den nyinköpta apporten funkade då alldeles utmärkt och då fick vi minsann inget tugg?! Får väl filma det så att min träningskompisar tror på mig.....:0)

onsdag 25 februari 2009

Halvledig...

Idag efter lunch så åkte jag och Hejja och träffade Carro och Ash på DTBK. Vi tränade först lite lydnad och jag fick till två bilder på den träningen....
Ash apporterar!
Och lämnar av apporten....
Men fick några flera bilder på buset efter träning!
Ash hann ta Hejjas favvo-boll före henne.....
Men nu vill jag ha tillbaka den!! Och sen plupp.... Så lossnade snöret.... Ovanligt?!
Varför ser Carros jackficka ut så här??
Aha.... För att två boll-galningar vill ha bollen som ligger i fickan!!
PS mest Ash's slem....faktiskt... DS
Och funkar det inte att dutta på fickan så kan man gapa rakt ut: HIT MED BOLLEN!!!!
Fick låna Carros Furminator och Hejja fick raskt lite mindre päls! När jag kom hem gick jag lös lite till och nu är även nallebjörnsöronen borta... Ska bli kul att testa den på Gazze som är tok-hårig!
Hur gick lydnaden då? Jorå så där när vi väl hittade en yta med inte allt för mycket is under snön... Linförigheten känns faktiskt helt ok men framförgåendet och apportering behöver vi lägga lite extra krut på. Läggandet och inkallningen funkar hyfsat och hoppet gjorde vi inte pga det dåliga underlaget.
Imorgon tänkte jag vara hel ledig och då ska vi åka och träna hundarna på nån annan klubb, kanske blir det även ett besök på nån hundaffär?....

tisdag 24 februari 2009

Hälsporre = icke!

Tänk att man kan bli så glad även om man fortfarande har ont! Jag var hos min sjukgymnast idag och han körde med ultraljud på foten och där fanns ingen hälsporre!! Dock en inflammation av sena under foten men det var med betydligt lättare fötter jag gick därifrån!;0) Nu har jag fått en tejpad fot och ska tillbaka nästa vecka för att få ett par "sulor" till skorna samt börja träna upp ryggen. Tydligen är det väldigt få som egentligen har hälsporre? En behandligen som jag tror på stark är tryckvågsbehandling! Jag fick detta när min rygg var som värst och jag har hört flera som fått denna behandling av sina värkande fötter och blivit bra på 3-4 behandlingar!

Men nu ska ju inte detta vara en sjukhusblogg, vilket man kan ha trott dom senaste månaderna.... Så här kommer några bilder från Hejja uppfödare i Tyskland!

Och jag som tyckte jag var galen som ställde mig på skidor bakom två riesen.....

Gott om snö även i Tyskland alltså!

söndag 22 februari 2009

4:e gången på sökkursen...

Idag var det sökträning i "snöovädret"!
Vi fick en ny bana vilket alltid är roligt! Janne hade som vanligt lite olika tankar med var och ens hund. Tex fick Ash gå tomt tills det blev tomt i huvudet....;0) Men man måste våga för att kunna gå vidare och sen visade han att han kunde göra sina skallmarkeringar bra trots att söket inte såg ut som han hade tänkt sig! Vintra ska få grillas på detta vis nästa gång så det ska bli intressant att se. Idag gick hon annars som på räls! Som en liten "ros"!;0)
Hejja fick gå helt utan poppar och annan hjälp. Och hon tuffar på bra! Hon förvånar mig nästan varje gång vi tränar med sin koncentration.... Gazze var ju mycket mer "yster" och då lurades man av att det var mer drag i hunden.(vilket det inte alltid var...:-0)
Vi blandade hittaövningar med markeringar och detta kan tydligen lilla Hejsan skilja på som ingenting?(man blir förvånad!) Det enda man skulle kunna "klaga" på var väl att hon inte gick ut fullt på ett tomslag men då är hon inte van att gå tomt på tomt. (ja, jag vet...jag är typ aldrig nöjd...:0/)
Ärtan såg jag tyvärr inte för hon gick efter oss...:0(
Känns faktiskt lite trist att det bara är två gånger kvar på kursen!
Men jag tror att vi i vår grupp har fått en hel del idéer som vi kommer kunna träna vidare på!