lördag 26 juli 2008

Sjön + bröllop!!

Så skimrade var aldrig havet och stranden aldrig så befriande....... Svensk sommar när den är som bäst!
Det blev en snabb tur på sjön, vi hämtade upp Karin, Jonas, Nova, Loka och Andy i deras Marieholmare och sen bara det av ut mot Träskö!
Vi hittade en bra plats med skugga åt hundarna och fin kvällsol åt oss!
Lilla Nova debuterade på sjön och jag tror havsluften gjorde henne gott för när hon väl somnade sov hon länge.;0)
Både Gazze och Hejja simmar nu glatt och det blir nästan slagsmål om flytleksakerna... Men efter en dag med bad är det skönt att ligga och slöa i kvällsolen!
Lilla båten som har blivit lite fixad under våren med en bredare röd rad. (tror jag?)
Efter en natt på sjön drog vi hem och lämnade Karin och Jonas i gott sällskap av Mange och Hasse. Det var lite motigt att åka hemma..... Men vi skulle ju på skärgårdsbröllop!
Här har vi brudparet Linda och Magnus med dottern Isabella och prästen precis vid havet!
Herr och fru Berggren!
Gillar nog denna bild bäst av brudparet! I skuggan och kanske lite lättade att allt är över? Det tar på krafterna att få ut allt till en ö där inga bilfärjor går. Men det var väldigt lyckat och finare väder gick inte att få!

tisdag 22 juli 2008

Kompisar!!!

Dom gillar verkligen varandra dessa två. Men idag gav Hejja Gazze en tackling som han inte var beredd på och vi fick en påminnelse om att hans rygg inte är riktigt bra än.... Efter en veckas läger skulle man kunna tror att tyskan skulle vara lite trött men icke! Tvärtom! Nu tror hon att det ska bli arbete varje dag och förpestar tillvaron för oss övriga som tänk slöa lite....
Imorgon drar vi ut på sjön, hoppas sjölivet tar lite på denna för tillfället dryga tös!

måndag 21 juli 2008

Riesenlägret 2008....

Hejjas första riesenläger och vårt sjätte. Gazze fick bli vallningskille i år och han skötte sig bra, en dag fick han även vandra med husse, Veijo, Mattias och Lixie. Jo, just det! Ett uppletande gjorde han faktiskt också och lite lydnad hemma vid husvagnen. Uppletandet gjorde han riktigt bra?!...det är ju annars anledningen till att jag inte vill starta honom i högre men nästa gång plockar han nog ner mig på jorden igen...:0/
Men annars var det mest Hejja och jag som jobbade tillsammans. Hejja gick riktigt fint och säkert i sökskogen! Använde sig bra av vinden och hade inga problem att ta sig ut på djupt.
Vi har kört in henne på lösrullarna nu och det sitter som en smäck! Vi testade lite halvdolda och inga problem med det heller.
Vad gör man inte för att få sin boll?......
Här tar hon figgen som ligger uppe på stenen.
Mys med figgen i ljungen!
Då kanske vi ska presentera övriga i vår sökgrupp. Först ett rätt känt ekipage.... Carro och Ash, och ja jag vet vi "råkade" hamna i samma grupp igen....
Ash gillar sina fina leksaker som påminner om en ......... (alla som var med vet...;0))
Här har vi Viggo och Madde.
Viggo i full sula i blåbärsriset.
Här kommer Zeb.
Här har vi Zeb med husse Olof.
Kaizer ger järnet! Kaizer med sin husse Hasse, vår gruppledare för veckan.
Här kommer Axxa med rullen!
Axxa och matten Lena.
Minsta sökhunden i vår grupp!
Border terriern Dino med matte Maria.
Fanny och matten Nina.
Fanny på väg in med rullen.
Vill passa på att tacka alla duktiga figgar i vår sökgrupp! Utan bra figgar kommer man ingen vart!
Inför varje läger tänker man att nu ska jag hinna med både lydnad, spår och uppletande och allt annat som känns viktigt och skoj men man har ju trots allt semester och vi njöt i fulla drag på kvällarna med gemensam grillning med god mat och gott dricka!
Vi fick i alla fall till några korta lydnadspass och en även ett uppletande, behöver jag säga att Hejja var rätt bra på uppletande också?.....
Längtar redan till nästa år!! Måste nog boka in några flera små träningsläger så man inte blir helt deppig av att vänta på nästa riesenläger....;0)

söndag 20 juli 2008

Hejja 1 år!!!!!!!!!!!

Hejjas 1-årsdag firades på riesenlägret, kommer troligen alltid att firas på riesenlägret.... Det blev kladdkaka till fot-folket och plättbakelse till tass-folket.
Självklart lite skumpa!
Alla var där! Här sjunger Tina och Ash för lilla Hejja!
Tror Vintra var lite avundsjuk, som här lipar till Hejja?.... Lixie tar det hela med ro och undrar när man ska bli serverade fika?
Gazze gjorde sin klassiska stepp-dans för födelsedagsbarnet....
Liten söt Hejja väntar på sina paket!
Efter att Gazze fått visa hur man öppnar ett paket så kunde även Hejja få upp ett paket själv.
Lägret har varit SUPER!! Alla hundarna har gjort bra ifrån sig och jag återkommer inom kort med bilder och text om veckan som gått.