lördag 7 juni 2008

Lydnad och uppletande i typ +30 grader....

Vet inte om det var exakt 30 grader men varmt var det och ensamma var vi på DTBKs lydnadsplan....Konstigt? Tomas körde lite kryp med Ärtan och det ser riktigt bra ut!
Sen testade vi lite framåtsändande och ett par pass till så sitter även detta moment!
Tomas SKA tävla lägre spår, sök och varför inte skydd i höst samt ett högre spår! Så, nu fick han lite press på sig!;0)
Hejja fick göra lite enklare saker i lydnaden som vi inte fick några bilder på men å andra sidan fick vi inga bilder på Ärtans snygga och snabba uppletande heller...
Tomas började med att lägga ut en grej på 50 meter och det kanske var att ta i.... Nog för att hon lärt sig det mesta snabbt men det blev för svårt. Så hon fick se några gånger när Tomas la ut en grej och sen avslutade vi med att hon fick vinda in en grej på ganska när håll och sen gick jag tillbaka lite och skickade henne. Jag är mycket nöjd med hennes arbete med tanke på att detta var Hejja andra eller tredje uppletande?..
Värmen tog lite på hundarna idag men man blir förvåndad över hur mycket dom faktiskt orkar!
Nä, om Nina ska ta och pallra sig hem från USA och Carro från Norrland så vi får träna lite sök?! Tänkte få till fastrullen innan riesenlägret.....närå!;0)

onsdag 4 juni 2008

Bilder från skyddsträningen igår...

Igår var det återigen dags för skyddsträning! Hejja var laddad och hade full fokus på Andreas! Hejja fick träna lite på att lägga sig i bevakningen och sen gå direkt i ärmen.
Det fixade hon snabbt och sen var det dags att skälla liggande och då blir det lite svårare men tillslut kom även ett skall och sen belöningen att få gå direkt i ärmen.
Så mycket har jag förstått iaf, att nu försöker Andreas styra in mig på svensk skyddet..... Aha, vi får se vad det hela utvecklas till... Men både jag och Hejja var väldigt nöjda när vi åkte hemåt iaf!
And now two photos of Ash!
Ash was really good this time and was full of energy! I think that Cathrin and Volker would have been really proud of him today if they had seen him!!;0)

måndag 2 juni 2008

Svar på blodproverna!!

Så himla skönt att höra att Gazze varken har borrelia eller erlichia!! Så nu ska han få medicin för sin rygg och så blir det lugna prommisar ett par veckor framöver.
Sen hade Gazze även ett värde som var "högt" från SLU provtagning på riesenlägret förra sommar som nu ligger på normalt? Rätt märkligt faktiskt från sjuk till frisk då eller?? Vår veterinär berättade för mig innan vi skulle ta provet vad som kunde spela in att dessa prov ger ett högt eller lågt provsvar och då insåg jag att dessa morötter i pellets form som Gazze jämt fått på sin mat och som jag även har lagt på extra när vi tränat(typ riesenlägret) för att det hindrar lösmage(blir ju del gotter i söket), påverkar ämnesomsättningen!! Så Gazze fick inga morötter ett par veckor innan vi tog blodprover och det verkar ju helt klart som detta har spelat in?!
Veterinär nämnde även att plaque off inte ska ges till hundar med sköldkörtelstörning, vet folk det??!!...
Nog om sjukdomar!
I helgen har vi fixat med våra "ögonstenar" och det är inte hundarna..... Jag har skurat husvagnen från "topp till tå"! Hon är så himla fin nu och längtar efter riesenlägret!! Tompa har fejat med båten. Hundarna har varit med men så mycket träna har det inte blivit, Hejja fick ett korvspår och Gazze har mest trånat efter löp-Hejja.... Hoppas löpet snart är över!!!!