måndag 9 april 2012

SBLO's påskläger 2012

Här går vi bara och väntar på löp och jag kände fasiken vad trist allt känns! Så i början av veckan ringde jag och kollade om vi kunde trycka in oss på SBLO's läger trots att det var fullt. Och det gick! Så i torsdags packade vi in hundar och prylar och drog söderut mot Olofström. 55 mil för lite hundträning..... ja vad gör man inte för lite skoj!;0) På fredagen var det lydnadsträning på Sölvesborgs BK.

Vi delades in i grupper om tre och sedan lottades intruktörerna ut. Vi hade sån tur och fick Mette Klavenes! Självklart valde jag dom moment som känns sämst just nu.... Inkallning med ställande/läggande och framåtsändande... Vet ju att Hejja vallar föremål och fick nu även bekräftelse på att jag har en riesen med mycket eye. Ja, det är mer vanligt på border collie men man kan ju dra nytta av det också. Fick många bra tips av Mette så nu ska vi ta tag i surdegarna!
Man måste hålla tungan rätt i munnen när man ska gå med Mette säger Hejja.....

Lite drillning i fritt följ. Vi körde även igenom krypet och ett uppletande fick vi också. Där har vi backat i vår träning och vindar nu in föremålen i koppel och hoppas på att få till mindre spring och mer nos. Även där fick vi en bekräftelse på att vi tänkte rätt.(Mette tog nämligen ut sin hund och gjorde samma övning;0))

Så efter en heldag med hundträning ser man så där löjligt nöjd ut med sin lilla vovve!

Dom två återstående hundträningsdagarna la vi i sökskogen. Där vet jag vad vi har att jobba med även om nån kanske inte direkt såg våra "problem". Jag kanske är lite petig men vi fick två dagar med riktig bra sökträning med nya figgar iaf.

Vi åkte hemåt efter söndagens träningspass och det kanske var tur... I höjd med Jönköping fick jag användning av hundbajspåsen.... Suck! Upp kom dagens mat.:0( Såg sedan på facebook att fler hade blivit magsjuka och det är ju skönare att vara hemma när man är risig. Så idag har jag mest levt på vitt bröd och te.