lördag 27 juli 2013

GRATTIS PÅ 1-ÅRSDAGEN!!

Här kommer valparna i den ordningen som dom föddes!
Först ut var Tesla med en vikt på 400 gr.
 Sen kom Fuska och hon vägde 350 gr.
 Första pojken och nu var jag beredd på ett helt gäng med hanar... Gary i stamtavla men nu kallas han Max och vägde 410 gr.
 Nu var barnmorskan/gudmor Nina på plats och ut kom Snabba med en vikt på 370 gr.
 Sen var det dags för Trix att se dagens ljus med en vikt på 370 gr.
 Och nu var jag säker på att det skulle komma hanar... Men icke då! För då kom lilla Pyret som nu kallas för Trojja och vägde endast 226 gr.
 Puma kom i rask takt efter Pyret/Trojja och hon var faktiskt "störst" i gänget med sina 420 gr. 
 Hanar lyste med sin frånvaro.... Och sen var det dags för ytterligare en tik, Fie med 405 gr. 
 Allt verkade lugnt och Nina och lilla Saga började fundera på att gå hem till sig när klockan närmade sig tre på natten men då var det dags för Merlin att ploppa ut. Han vägde 380 gr.
Nästan så man blir sugen på en kull till när man ser alla dessa söta små varelser! Men som sagt det var väldigt mycket jobb och sen oron över att dom skulle få bra hem. Nu har ju hela detta gäng fått fantastiska hem! Så frågan är finns det fler perfekt hem?...
Får nog suga på det ett tag tror jag.

fredag 26 juli 2013

Riesenlägret del 3

BAD!!!
En fokuserad Hejja
 Härligt att kunna svalka av hundarna efter ett pass i skogen!
Hejja med en Fuska på ryggen...
 Åh vad man längtar tillbaka nu!
Snabba till vänster, Hejja i mitten och Fuska till höger
 Systrarna bus!
Snabba till vänster och lurvig Fuska till höger
 Här är Snabba snabbast....

Nelson högst upp i bild, sen Snabba & Fuska
 Mor med sina döttrar.
 För ett år sedan såg det ut så här... Natten mellan 26 - 27 juli smällde det till och ut kom 9 valpar, 7 tikar och 2 hanar.


torsdag 25 juli 2013

Riesenlägret del 2

Hejja gick bra i skogen denna vecka och man kan ju inte annat än att älska denna natur som finns runt om Kopparbo!
 Vi körde både hitta, system och helt vanligt sök med kopplade påvis.
En veckas träning varje dag gav tydligen bara mer smak för hundarna. 
 Gillar denna bild! Bra tryck i påviset!;0)
 Vi hade ju förmånen att ha 4 valpar på lägret om man räknar in vår Fuska. Här har vi Max som är på väg in till matte Kerstin med "rulle" efter lite bus hos figgen.
 Det var inte bara sök vi hann med på lägret. En del spår gjordes också. Och jag tror kanske att det var premiär för Max iaf med sin nya matte Kerstin. Fattade galoppen fort och det kan nog även bli spårhund av honom!
 Denna vecka var Fuska husses hund! Väldigt svårt att inte lägga sig i från min sida....
 Även Fuska fick spåra och det var ju bra eftersom både husse och hund verkade gilla det!
 Sara var med och hjälpte oss med spåren och peppade och förklarade tydligt så alla fattade!
 Snabba fick jag tyvärr inte se i söket då hon var i en annan gruppen men självklart pumpade jag Hasse på all info på kvällarna....;0)
 Men på em så hängde dom med ut i spårmarkerna och även här ser man att nosen kan arbetar både högt(söket) som lågt(spåret).
 Fyra valpar var med på lägret men Peter och Heléne med Tesla tog sig till lägret för en hel dag så en dag var det hela fem valpar i Kopparbo.;0)
 Peter och Tesla tackade inte nej till lite spår när dom väl var här. Aktiva hundar med aktiva förare! Så glad åt alla våra valpköpare!
 Lyckades få en bild på vår spår-guru Sara! Annars syns mest hennes ben på bilderna...;0) Stort tack Sara för ditt engagemang i våra hundar!!
 Nu var det ju faktiskt fler hundar i vår sökgrupp men tyvärr lyckades jag inte få alla på bild... Låg oftast figge på många av dom då jag mest stod på stigen när våra valpar kördes. Mest för att inte snurra upp dom helt ute i skogen...
Här har vi iaf Fritz som gick väldigt fint i skogen med sin husse Thomas "den store".;0) I denna familj fanns även Karin med sin tik Alice. En erfaren äldre tik som visste sin kropps begränsningar i skogen och valde det tempot som funkade för henne.
 Anki var en av våra två gruppledare. Här med sin söta duktiga tik Paysie!
 Här har vi vår andra gruppledare Bosse, här tillsammans med Fuska!
 Merlin kom till lägret på onsdag efter ytterligare ett besök hos veterinären. Han har haft problem med sin mage. Provresultatet kom veckan efter lägret och visade en lättare inflammation i tunntarmen.(tror det var tunntarmen?) Kan beror på något han fått i sig men nu hoppas vi på att hans medicin hjälper och han kan lägga på sig sina tappade kilon.
 Trots att han varit sjuk så fick vi iaf se hans lust för arbete och vi kunde se att hans matte Carro har kommit långt med hans sökträning. Duktig vovve och matte!
 Den fjärde valpen vi hade på lägret var Trix. Hon och matte Wenche körde IPO denna vecka. Finns lite attityd den tösen!;0)
Riktigt kul att få se Wenche och Trix samarbete! Kommer bli riktigt bra det där! 
 Sen hade vi den joker på lägret.... Fredrik som har en valp efter Tomas Ärtan var på lägret och körde IPO. Ja det funkar visst med annan ras på riesenlägret.;0) Hoppas ni inte blev avskräckta...
 Hejjas födelsedag inträffar som oftast på riesenlägret. Hela 6 år blev hon, fy blir nästan mörkrädd när jag tänker på vad tiden går....:0/ Här ligger hon tillsammans med dottern Fuska. Ganska lika faktiskt.
 Födelsedag och kennelträff firades med lite bubbel och grillat! Sämre kan man ha!
 Ja vad säger man... Vi är ett härligt gäng på lägret!
Ett år har snart gått sen Nina kom hit och hjälpte oss att förlösa 9 valpar!
Blir det nån mer kull? Ja vi får se, vi fick iaf otroligt trevliga och positiva valpar och detsamma kan man nog säga om våra valpköpare!;0)
Lär bli ytterligare ett inlägg från lägret pga alla bilder!

måndag 22 juli 2013

Riesenlägret 2013!! del 1

Så var det då äntligen dags! Vi hade varit duktiga och kommit igång med packning redan veckan innan lägret så i princip kunde vi rulla hemifrån kl 10 på lördagsmorgon!
Men närmare halv elva bara det iaf av mot Kopparbo! Man blir lika glad varje gång man ser skylten!;0)
 Lägret invigdes som vanligt med flagghissning och riesensången och en del pratat innan vi fick träffa vår grupp och våra gruppledare. Vi hamna i en jättebra sökgrupp! Två gruppledare som vi träffat i skåne förra året, Anki och Bosse. Sen var det jag med Hejja, Tomas fick "äran" att köra Fuska ;0) och vi fick även Kerstin med Max i vår grupp. Ytterligare ett trevligt par från skåne var med Karin och Thomas med Alice och Fritz.
 Redan första kvällen blev det en sväng runt den klassiska rastningsrundan och självklart ett vattenstopp vid Solos vattenkran!
 Middagarna avnjöts tillsammans med tält- och husvagnsgrannarna på "vår plan"!
Härlig kvällar i solen! 
 Och en del disk....
 Men "pigga och raska" åkte vi mot sökskogen på morgonen för att träna hund!
Tompa och en alert Fuska!
 Max har lärt sig använda nosen den vecka! Tydligare än så kan det väl inte bli?!
 Och även Hejja var alert i sökskogen!
 Merlin har haft problem med magen och kom senare till lägret. Men vi var så glada att se att han var pigg om än väldigt tunn. Men det verkar gå åt rätt håll nu så vi håller tummarna för det!
 Inte bara barn som blev slitna på lägret även vi kände oss lite möra i kropp och knopp....

Gazze var en natt på lägret, det var hans 10:e gång i Kopparbo! Men sen fick han åka till Tomas föräldrar för lite lugnare tempo.
Vi har gjort så mycket mer och jag har tagit många bilder så det får bli ett inlägg till med bilder från sökskogen, lydnadsträning, spårträning med Sara, besök av Tesla med husse Peter & matte Heléne,  Trix's skyddsträning samt kalas för Hejja som blev 6 år och kennelträff!