fredag 27 juni 2008

Kvällssök......

Äntligen fick vi till ett söktillfälle! Liten Hejja vindade direkt när jag kom upp till stigen så visst fanns det lite minne kvar från senaste sökträningen.
Körde mest popp eftersom vinden avtog när det var vår tur. Vi hittade en ny bana som verkligen ska bli kul att köra på när Hejja har fått lite mer rutin. Jag tror hundarna gillade den också med alla stenparti som gör det lite extra klurigt.
Hejja hade bra fart ut till figgen och ganska snart kom hon på vad hon skulle göra med rullen... Påvisen verkar hon ha fattat på än gång? Ska väl inte hålla på älta det men hon är så himla enkel!
Nina hade för ovanligheten tagit på sig en röd jacka.....
Ash gillade även han banan! Hoppade och skuttade fram i full fart över stock och sten!
Idag var vi fyra hundar som körde, Anna-Karin med Vilda, Nina med Vintra, jag med Hejja och Carro med Ash. Sen har vi en så schysst sökkompis som trots att hunden är halt så kommer han hela vägen ut till oss och figgar! Tack Tomas!!
Undra vad Nina har fått på händerna?..... Anna-Karin var skicklig på att hantera min kamera så hon kom liksom inte med på bild..... Ska bli bättre och ta bilder på alla vovvar nästa gång. Redan på söndag!;0)

måndag 23 juni 2008

Så blev man lite fattigare igen....

970:- hos veterinären och sen ytterligare 407:- på medicin..... Lägg till laxoljan så kan man väl säga att Gazze har fått sin månadspeng även denna månad. För den pengen kommer Hejja få en skyddsärm!;0) Men det stoppar väl inte där med tanke på att man ska på world dog show nästa vecka och det är ju aldrig så att man direkt kommer hem tomhänt från Älvsjö.... Men smakar det så kostar det!
Planen är i alla fall att få upp Gazze i både hull och muskler 33,7 kg är ingen vikt för en stilig riesenpojke!
Imorgon är det skyddsträning för Hejja igen och på onsdag och söndag har vi sök och lite lydnad därimellan så har vi väl mättat träningsbehovet något. Körde uppletande igår och alla vovvar var så duktiga! Wille är ju en hejare på uppletande, dock i sin takt men det blir aldrig grejor kvar i skogen! Ash avslutade med ett spikrakt skick ut på 50 meter i full sula och sen in med förmålet! Hejja hade en liten gräns på ca 40 meter men när hon fick vind så gick det bra. Vi var väldigt seriösa i alla fall med tanke på att upplägget av uppletande tog ca 1 timme..... Men då var det j-vligt bra gjort med 3 korridor och ordentligt mätt med snöre!
Just det, Gazze fick ju också köra uppletande och första föremålet kom in snabbt sen var man tvungen att kissa och sen även bajs innan alla tre föremål var inne.... Här förenar vi nytta med nöje!;0)