söndag 24 november 2013

Spår ja vad hände?...

Har försökt spåra lite då och då. Jag har ju inte varit nån fantast av spår och det har väl smittat på Hejja... Blivit sur nån gång för mycket  och då har hon liksom sagt att jag kan spåra själv...:0/
Så nu har vi satsat på spår utan tjafs. Husse har också spårat med henne, allt för att låta henne spåra av egen "lust" och utan massa åsikter av hennes matte....
Hejja har blivit väldigt mycket bättre och laddar nu igång när hon vet att hon ska få spåra. Liten arbetsmaskin det där!
Dock har det blivit strul med markeringarna. Eller strul och strul, spåret mer intressant än apporterna så träningen lägger fokus på apporter och vinklar. Idag glömde jag apporterna i bilen när jag knatade ut spåret.... Dock hade jag två burkar med som innehöll kattmat. Så det blev dagens apporter och jag hjälper henne nu i hennes markering.(ibland får man backa i träningen)
Sen har ju vinklarna varit ett case också. Hon gasar upp sig när hon går över vinkeln och slår hit och dit, väldigt lätt att få en matte lite irriterad då... Men nåt rätt verkar vi ha gjort iaf, för idag tog hon dom flesta vinklarna i lugnt tempo!;0) Blir en del näring i vinklarna men idag var det ändå inget toksmarrigt godis i spåret. (nöjd)
Ja än ska jag väl inte ge upp detta med spår och eftersom Tomas gillar det och peppar på mig på kvällarna att åka och spåra så gör vi det så ofta som ork och lust finns! Sen har vi ju gaspedalen Fuska som lätt gasar upp sig... Men idag fick hon ett spår som lutade och då blev den lilla tösen väldigt koncentrerad och hade bra fokus på spårarbetet? Duktig liten Fuskis!
Och nu var helgen slut igen...:0/
Tiden går så väldigt fort nu när dagarna blir kortare och det är lätt att tappa ork och lust.
Men ny vecka nya tag! Kanske nåt spår nån kväll...