lördag 17 januari 2009

Trosa och socka på.....

Hejja har skadat lilla tassen så nu har hon haft både socka och trosa inne... Löpet är på sista versen och Gazzes kastrering har verkligen varit lyckad!! Han har varit hur cool som helst under hela löpet och vi har bara särat på dom för Hejja har uppvaktat Gazze så mycket att vi tyckt synd om honom!
Hittade den här "gamla" bilden på Hejja och hennes mamma och Hejja är sig lik tycker jag?! Nåt kilo mer har hon kanske lagt på sig. (väger idag 27 kg)
Nu börjar jag så smått bli pirrig inför ryggoperationen..... Det är ju inte alla dagar man har nån som grottar i ens rygg! Men när smärtan blixtrar till i benet så vet jag ju att jag gör rätt. Men ligga på sjukhus känns ju aldrig skoj, även om det förhoppningsvis endast blir en natt.
Ska ladda Ipoden så jag kan trycka in den i öronen om nån ligger och stimmar bredvid mig på salen....:0/

måndag 12 januari 2009

Hallo igen!!........

~Matte, vad göru för nåt??!~
~Försöker jobba men du stjäl ju min penna!!....~
~Vill ju bara träna på apporteringen.....~

Hejja, en liten slampa!!......

Hejja tar nu vilken kille som helst!!.... Går bra med både goldenhane eller schäferhane....(som om hon skulle få välja kille?!) Hon har även försökt charm Gazze som verkligen tappat allt intresse för löpflickan!
Idag pep hon tom när hon mötte en schäfertik....suck!!
Ska man nån gång i framtiden para henne så verkar det bli plätt lätt iaf, för hon bjuder ju ut sig åt både höger och vänster!
Hon är fortfarande pigg och glad när man ska träna men lite bimbo-aktig är hon allt! Försöker att inte bli sur på henne då vi tränar så igår när jag kände att tålamodet inte var på topp så fick hon helt enkelt inte göra uppletande... Tog ut Gazze och han visade sina gamla takter i rutan.... fick in två föremål, sen åt han snö och pissade....in även med honom i bilen!!:0( Ända trösten var väl att Lixie som alltid brukar vara duktig på uppletande travade omkring i rutan och letade harbajs.... Nä, där ska vi inte lägga rutan några flera gånger! På en blåsig åker där alla rastar sina hundar och där även alla vilda djur gör detsamma!:0/
Tomas var snäll och kampade lite med Hejja innan vi åkte hem så hon fick i alla fall lite positiv "träning"!
Igår bestämde jag mig även för att lägga IPO planer på hylla.... Lägger om ingångarna till dom svenska nu. För skulle det bli nån skyddstävling för Hejja så får det bli i svensk skyddet. Testade en gång att ta in Hejja med apport direkt till vänstersidan och det funkade då direkt så det får bli så. Det känns lättare i mitt huvud om jag får göra som jag gjort med Gazze....(kanske ändra mig imorgon igen?.....:-0)
Om allt funkar som det ska med ryggoperationen så kommer jag gå en sökkurs i 6 veckor och det är där jag kommer satsa på att komma långt med Hejja. Hon är ju en så enkel hund så jag tror faktiskt att hon kommer bli en liten stjärna där.;0) Å så kan jag den sporten bäst.

söndag 11 januari 2009

God lördagsmiddag med objudna gäster...

Tomas har blivit riktigt händig även i köket.... Det vankas pastarullar!
Och här rullas det!
Resultatet innan besöket i ugnen....
Vola!! Ett Rioja kan ju rädda upp vad som helst!;0)
Den första objudna gästen har kommit och hon visar sig från sin fina sida.....
Men om du får en puss så kanske jag får smaka husse??....
Den objudna gästen nummer 2 fjäskar inte utan pekar med hela huvudet på maten som han vill ha!! Mat är definitivt bättre än löptik! Gazze är hur cool som helst och höglöpet borde vara nära! Dagnr 11 idag.
Snart är jag uppe på bordet och då är maten nära!!....
Månskenet var enormt när vi tog sista rastningen! Nån pannlampa behövdes inte!
Mysfarbrorn har hittat sin plats i soffan!
God natt!