måndag 15 oktober 2007

Bildbevis.....

Här kommer beviset! Grå hund och så den fina rutan...... Mina snälla träningskompisar hjälptes åt att flytta runt rutan på hela appellplan.;0)
Här belönas det! Mitt i rutan! Han är rätt söt min kille eller hur??
Även ett bevis på att Ash körde apportering.
Nästa gång ska jag se till att även Ärtan och Vintra fastnar på några bilder!!

söndag 14 oktober 2007

Hundhelg eller kanske riesenhelg....

Igår hade Nina valpträff så då var vi där och kollade in "valparna" som nu är 2 år.... Känns som det var igår som jag och Carro var där och gjorde ett valptest på dom?... Hundar fick både spåra och göra uppletande och sen visade jag lite klipp och trimning.
Ash och Gazze hade suttit och slöat i bilen så dom körde vi upp och ner i pulkabacken utanför Ninas tomt!;0) Lätt roade pojkar!!

Idag har vi varit och tränat lydnad i regnet!!
Det kan ju tydligen regna även på tävling så det kanske är bra om man fixar det även på träning?
Vi började med Ash som fick köra lite apportering och det känns som Carro är på väg i rätt riktning. Vintra gjorde en början på framförgåendet där Nina som vanligt hade nån bra teori med en klicker inblandat....he, he.
Ärtan fick träna på att visa tänderna utan att hångla upp domaren.... Funkade kanon med externbelöning!
Och sen var det Gazzes tur.... Helt plötsligt fick vi för oss att kolla på sändande med ställande som kommer i lydnadsklass II och Nina hade som vanligt en fin teori som säkert kommer ge ett snyggt sändande om några år??.... Men som sagt jag gillar snabba puckar så det blev kort och gått ett FÖRE och sen ett STANNA! Och nog gjorde han två helt ok sändande med ställande men sen om det inte kommer hålla i elit....det spelar ingen större roll, tänkte inte tävla elit helt enkelt!;0) Testade fjärren också och sitt och ligg känns ju rätt lätt men vi ska kanske träna i ett lugnare tempo.... Lite fritt följ, läggande, ställande och inkallning raskade vi även av.
Tog en vända på agility planen också, inte så mycket krav idag alltså eftersom Gazze har varit risig.
Men idag kändes han pigg och fräsch. Det blir väl lite lydnad i vecka och sen nästa helg fyller husse år på lördag och på söndag ska vi på spår/lydnadskurs!!