fredag 2 maj 2008

Picknick i skogen på valborgsmässoafton!

Slutade tidigare idag så Tompa och jag tog med oss lite käk och hundarna och drog till skogen! Det var tyst och lugnt och långt ifrån alla brasor och fulla ungdomar... Gazze hälta har minskat men jag har ändå tiden kvar hos veterinären nästa vecka, vill ta ett blodprov på honom iaf.
Efter en liten prommis i skogen kom vi fram till en sjön, där vi nöjt av köttbullsmacka och hundarna fick varsin tuggis.
Gazze skulle verkligen ha passat som bevakningshund! Han varnade oss om det kom nån på typ andra sidan sjön.... Ibland undrar man om han har tomtar på loftet men oftast har han faktiskt rätt!
Lilla Hejja låg mest och väntade på att få bli släppt för att sen snurra upp gamle gubben när hon kör slalom mellan tallar och granar....
Hejja lärde sig snabbt att man får godis om man hoppar upp på stenar!
Gazze ville inte vara sämre utan tacklade helt enkelt ner liten Hejja.... Tur att matte hann fånga upp lill-jäntan...
Körde lite fot med Hejja och det börjar gå framåt, snart kan vi kanske ta ett steg...
Även här kom ett störande element in i träningen.....
Men vad gör det när man är söt som Gazze!
På torsdagen körde vi sök med järngänget igen! Fick till en riktigt bra vindmarkering och kunde sen ta tillbaka Hejja till stigen som sen gick ut i full fart och tog rullen och gjorde påvis!! Så himla duktig!!;0) Nu vill man bara träna mer, mer, mer!!! I helgen blir troligen inget men kanske i veckan? Nästa helg blir det lite skydd igen!;0)
Nä nu måste jag lägga en sista hand på middagen.....

söndag 27 april 2008

Det går framåt.....

Hejja har idag gjort sin första markeringsövning med påvis på SSLOs sökträning i Rosersberg. Tänk att det kan var så lätt?..... Alla som varit med när jag och Gazze kämpade med denna rulle vet vilket h-lvete det var!! Tur att Gazze kom innan Hejja..... Jag är jättenöjd med Lill-tjejens insatser idag och att hon sen slaktade en rotborste och en fäll på altanen när vi kom hem behöver vi inte tala om just nu.... Gazze låg hemma och hade koll på husse som snickrade, det passade honom bra. Han har tyvärr blivit halt på ett framben så det är vila som gäller ett tag nu.

I veckan gjorde Nina och jag ett "piss-uppletande".... Gazze och Vintra var faktiskt rätt usla.... Men Nina lyckades på nåt vis få till några bilder där det faktiskt ser ut som Gazze är en fena på uppletande?! Det ser tom ut som han galopperar??

"Här spelar han fokuserad"......:0/
Här kommer tom plastborsten in?
Nä nu kallnar badvattnet!