lördag 14 juni 2008

Allt som vanligt igen, nästan....

Hejja har äntligen slutat att löpa och Gazze har nu lugnat ner sig markant! Dock har han magrat av rätt mycket så nu får han mackor vid frukostbordet och annat gott så ofta som möjligt. Vilket han inte tackar nej till! Hejja är ju inte heller den tjockaste hund men får i alla fall ett fetare foder.
Vi har inte direkt legat på latsidan sedan jag blogga sist men inte nån överkonsumtion med träning heller. Två skyddspass, två pass med uppletande och lite lydnad. Idag träffade vi Carro och Tomas på DTBK och kollade först på en hund som gick nya korningen och den kändes väldigt snäll? Vet inte om det beror på att hunden inte gjorde så mycket eller att det var en allmänt "seg" tillställning?? Hejja hade lätt kunna gjort den idag utan större problem så jag bestämde mig för att försöka få med henne på ett MH i september.
Sen åkte vi till planen och busade lite med Ash och skyddsärmen och den börjar bli mer intressant. Hejja fick även skälla lite på Tomas och sen bita lite i ärmen....oops tänk om Andreas läser detta....men allt gick bra iaf.;0) Skyddsträningen går framåt, kanske för fort ibland men jag litar till hundra på Andreas och det känns bra att ha en figurant som läser hundarna så bra så att man själv aldrig hinner uppfatta om dom gjorde lite sämre nån gång för i nästa sekund har han ändrat på nåt och Hejja gör nya framsteg.;0) Alla verkar fortfarande tycka att Hejja är ett ämne för svensk skyddet men vi får väl se när munkkorgsarbete börjar.....då kanske vi får falla tillbaka till IPO't....eller så blir hon den sökhund som jag köpt henne för.
Ikväll är det Sverige-Spanien och jag tror faktiskt att jag ska se Sverige spö skiten ur Spanien....jaså inte det kanske.... Man ska kanske passa på att göra en safe vadslagning, tex om Sverige vinner ska jag dansa naken på baksidan?... Ibland måste man hitta på nåt tok för att inte känna sig gammal... Fick en aha-upplevelse i veckan när jag såg alla ungdomar som gick ut skolan. Nu är man liksom själv den där vuxna personen som ungdomarna kollar på och tänker "hon har typ alltid varit vuxen...."
Nä barn nu är det dags att laga middag.....

söndag 8 juni 2008

"Bad"-premiär....

På kvällen tog vi en sväng till Domarudden och gick 5,5 km spåret. Man måste ha full koll på alla i flocken när en höglöper och nån är väldigt intresserad.... Så jag har koll på Gazze, som har koll på Hejja, som har koll på husse.;0)
Vår middag tog vi i spåret där även hundarna fick lite vatten.
Sen skulle det väl bli skönt för hundarna att bada?! Men i familjen har vi nu fått ännu en badkruka...
Hejja går motvilligt ner i vattnet.....
Men när det började flyga i lite pinnar så ökar modet!
Gazze stod och var alldeles till sig när han fick se tjejen "bada"...
Gazze äter nu sin medicin, vilket gör att han pissar som en häst! Han har ett X antal gånger i helgen bara släppt hela blåsan på altanen.....