lördag 11 oktober 2008

Som att vakna på zoo....

Så kändes verkligen på morgonen hemma hos oss.... Jag har nämligen fått en ny väckarklocka som gör så att "solen går upp" och sen väljer man inriktning på ljud och just idag valde jag att grodorna skulle väcka mig... När väl grodorna var vakna var även hundarna vakna! Att sen ta sig förbi dessa hundar, en med tratt och en som gör allt för att bara stå ivägen... Då känns det skönt att kunna stänga dörren bakom sig och sätt sig ner på toan i lugn och ro......men icke för då MJAU!!....Kattskrället bor nu mest i badrummet på den sköna golvvärmen... OKEY!! Jag är uppe!!!
Idag stod det sök på schemat! Och några av oss hade genrep inför tävling och där kan man väl mest säga: "en gång är ingen gång".;0) Tror på er båda iaf!;0)
Hejja gick kalas! Dock som vanligt i ett VÄLDIGT hetsigt tempo..... En gång kom hon inglidande på rygg på stigen men var snabbt på tassarna igen för ett påvis! Tok-fia!
Vi tog en fika i klubbstugan för att sen köra lite lydnad och budföring.... Först ut var Nina och Vintra.
Vintra far förbi på väg mot Carro som var mottagare.
Och när Ärtan inte äter gräs........
Är hon väldigt säker på budföring! Och full sula även här!
Blev inte så många kort på Ash då jag inte ville störa honom... Han har ju ett gott öga till mig den lilla killen.;0)
Sen kom Hejja...... Tydligen är budföring i sig för simpelt för en liten riesentös.....
Hon passade nämligen på att hälsa på "skytten" och fotografen......grrr.....
För att sen dra och hämta apportbocken....hmm....tack?
Jag fick även in Ärtans kampstocken.....suck.....
Innan sneseglaren hittade mottagaren(Tomas).......äntligen.....
Tur att man är liten och söt....yeah right!.....Där har vi nåt att jobba på!!...;0)

söndag 5 oktober 2008

Hua vilket väder!!!

Men vi var ändå fyra tappra som trotsade vädret och åkte och tränade hund! Vi började på ÖBK med skotträning. Hejja fick ta igen sig i bilen då hon inte ska tävla inom kort vilket mina kära vänner ska.... Så Carro, Nina och Tomas fick till en enkel platsliggning samt budföring med skott. Självklart gick det bra för alla hundar!;0)
Sen drog vi till skogen bredvid Carro och körde sök i regnet och stormen.... Hejja fick köra med sin fastrulle i skogen för första gången! Det gick som en dans! Hon gasar ju upp sig så dom små benen går som trumpinnar..... Men att efter endast en gång ha testat fastrullen till att hon nu tar den utan blicka måste man ju vara nöjd med?! Det var riktigt skönt att sen kunna gå in till Carro och dricka te, kaffe och äta mackor!;0)
Igår roade jag mig med att städa huset..... Blev några korta rastprommisar där Hejja kunde springa omkring lös och blåsa ur sig lite energi medans Gazze gick lugnt i koppel och mest ville hem och ligga i soffan.... Körde dock lite apportering med Hejja inne i köket och hon blev rätt flåsiga av att behöva tänka såå himla mycket....
Nä, en varm dusch eller ett bad skulle sitta fint nu!