onsdag 19 mars 2008

Hejja har varit i stan & "jobbat"....

Efter en dryg natt med hund som hade en del energi..... Och en morgonprommis som innehöll en del åsikter som inte delades med matte så var jag rätt tveksam att ta med henne i till stan till min kund som säljer keramik.... Och det första hon gjorde var att tugga ett hål i fäll som vi hade med oss.....
Men tillslut kom hon på bättre tankar och tog sig en tupplur!
För att ibland kolla in vad matte pysslade med vid skrivbordet.
Ge Linda en puss när hon satt och jobbade...:0)
Vi tog en lunchrastning i det fina vädret.... Det liksom snöade pärlsocker?!
På kvällen var vi förbi klubben för att vara med på ett möte angående spårtävlingen i april och då låg lilla Hejja snällt och lugnt på golvet. Så nu är hon på plus igen!

måndag 17 mars 2008

Hejja 8 månader idag!!

En vecka har hon varit hemma hos oss och idag fyller hon 8 månader!

Och nu vet man att den där blicken inte är så oskyldig.......;0)

söndag 16 mars 2008

En helg full med hunderi....

Första helgen med två egna hundar som skulle aktiveras! Så på lördag bara det av ut i sökskogen. Nu hade vi alla fyra som var med två hundar var men vi vald ändå att köra en var i den "riktiga" sökträningen. Så jag tog fram "veteranen" som inte gjorde några direkt fel. Han har ett mer sansat tempo nu men han håller det hela banan ut och nu tycker han att det är skitkul igen! Ska försöka hålla denna positiva trend till riesenlägret så att det blir skoj för Tompa att köra honom men det borde som sagt inte vara några problem för nu går han som tåget!;0)
Sen fick Hejja göra en variant på att ta in "rullen" till mig och det ser ut att funka bra. Tror inte att det blir några större problem för henne att hitta folk i skogen eftersom hon verkligen gillar folk och har dom dessutom nåt som hon kan leka med så blir det bara bättre. Övriga hundar fick sig ett uppletande och Hejja fick titta på för att lära sig för framtiden!
På kvällen blev det middag med Carro, Veijo, Nina och Mattias och vi firade Hejjas ankomst med lite bubbel och god mat. Hejja fick ett däck att hänga upp i ett träd som ni kan se på bilderna nedan.
Idag fick Hejja sitt första spår och det gick hyggligt för att vara första gången. Sen blev det lite kontaktövningar, sitt, inkallning och hopp över hinder på klubben.
Väl hemma igen så fick Hejja bita i favorit kampstocken och Gazze fick göra lite fot på tomten. Här syns ju inte framdriften?!
Stereo-fot! Dom har börjat att bli ett riktigt team dom där två! Så söta!
Här busar Hejja hej vilt med sitt däck! Det gillade hon skarpt!
Så klart var ju Gazze tvungen att visa att även han kan busa med däck! Hejja hittade "sin" handboll som också är rätt skoj!

Nu ligger det två rätt trött och nöjda hundar nere i köket!