fredag 3 januari 2014

Resumé 2013

Bloggen har strulat lite men jag hade tänkt att göra en resumé av 2013.
Började fundera över vad som skett och vad man har gjort. Och egentligen kan man mest sammanfatta det med att man tog sig igenom året iaf.

Årets inleddes ganska tufft, mycket snö, kallt, 4 hundar och en ganska sliten kropp.... Fick irit för första gången, smärtsam upplevelse i ögat som resulterade i massa ögondropp varje dag i 8 veckor.
En ljuspunkt där i februarikylan var vår valpträff! Ett härligt gäng kom med sin fina hundar och vi hann träna lite och umgås med varandra och alla hundar!

Sen tuffade månaderna på och ibland gick vi nog på autopilot. Från tidig morgon slängde man sig upp och ut med 4 hundar på baksidan. Tack gode gud för att vi gjorde staket runt hela tomten! Snön och kylan gjorde iaf att det inte blev allt för skitigt inne... Sen var det utfodring av samtliga. Vi fick dela upp rastningarna då Gazze inte fixade att gå lika långt som dom övriga och sen att han inte fixade att vara hemma själv gjorde ju inte saken smidigare. Man ville ju att alla skulle få ut nåt av dagen.... Systrarna bus hölls mest till på tomten och Hejja var den som fick gå korta prommenader med Gazze. Såg att hon tappade lite gnista men just då kände man bara att man måste komma igenom dagen.
Lilla Pyret fick urinvägsinflammation och jag var övertygad om att det var nåt fel på henne... Gjorde det mest.... Ett par vändor till Ultuna, ultraljud på allt mest för att utslutat allt som jag kanske "inbillade" mig... Stackarn blev helt galen av att få rakad mage! Herregud om man inte kände sig sliten redan så höll hon en vaken hela natten och for omkring helt galen med sin mage som antagligen kliade nåt överjävligt! Hon var så störd av detta att hon inte fixade att göra sin behov. Usch vad vi led med henne då!

Sen kom vi iaf komma iväg till fjällen med endast två hundar, vi lyckades få hundvakt både till Gazze och Pyret.
Energin kom sakta tillbaka lite där i fjällen med två hundar som drogs oss runt på fjället!

Våren började komma och kroppen började må bättre med lite hjälp av ett par sprutor.;0)
Det ringde en del folk på lilla Pyret men just ingen som kändes helt rätt. Men som mamma alltid sagt, den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge!
Ett par från Norrland kändes så rätt! Så rätt att både jag och Tomas var helt lugna när vi lämnade iväg henne! Fast vi måste nog erkänna att vi bröt ihop ett par gånger efteråt men då mest över saknade efter henne, hon hade ju fått det bästa tänkbara hemmet!

Så nu började sommaren närma sig och Tomas ville ju få i båten denna säsong, den låg på land sommaren 2012 då vi hade huset fullt med valpar. Jag kände väl att det kanske skulle bli svårt att få med hela flock ut på nån båtsemester. En gammal hund som inte fixar att ta sig i båten och en unghund som inte tidigare hade åkt båt, men visst i med den så får vi se hur vi löser det hela....
Det behövde vi inte fundera så länge på. Motorn gick sönder från iläggningsplatsen på vägen till vår brygga. Ja det var väl inte meningen att vi skulle åka båt denna sommar.

Men riesenlägret blev det iaf! Härliga riesenlägret! Med en mobil som knappt fungerade kunde man helt stänga av omvärlden och ägna sig åt hundträning och härliga kvällar med grillning och bara vara med lättsamma människor! Gazze fick en dag och natt på riesenlägret innan Tomas skjutsade honom till sina föräldrar där han kunde ta allt i sin takt.
Semestern började närma sig sitt slut och det var dags att ta det där jobbiga beslutet...
Gazze fick somna in sista veckan på vår semester och efter det så tog vi husvagnen och drog mot "riesenlägret"! Vi hittade en fin plats ett stenkast från sjön och alldeles ensamma... Kändes konstigt och tomt vilket inte var så konstigt. Några dagar där och sen vidare mot Tomas föräldrar. Jag hade lyckades få igång lusten för tävling på riesenlägret och tänkte att jag gör ett nytt försök i elitsöket!
Så efter en hel dag på Avesta BK lyckades vi ta våra första certpoäng! Hann med ytterligare en tävling med certpoäng innan vi la tävlandet för denna säsongen.

Hösten kom och åter igen kom det härliga gänget med våra valpköpare för att genomföra sina MH'n på Vaxholms BK. Vi fick en kanon helg med många härliga minnen! Qulingen's hade även fått sin första hund uppflyttad till lägre spår! Två valpar har även fixat sina BH-prov under hösten! Och en har även gjort debut i barmarksdrag! Ja även om man inte än har några resultat på sin hund så gör ju samtliga ett kanonjobb med sina hundar!

Så det är så här mot årets slut som man börjar funderar på....ska man orka med att ta ytterligare en kull? Jag har tyvärr ännu inget svar på det. Det som jag tyckte var jobbigt innan denna resa med valparna var att finna bra hemma till valparna. Det lyckades vi med även om jag hade en del magont.... Men med mycket tålamod så fann vi rätt hem till samtliga. Huset överlevde hyfsat även om det fortfarande finns en del renoveringsarbete kvar att göra....  
Så vi kastar väl oss bara rakt in i 2014 och hoppas att detta år ger oss mycket glädje och roliga upptåg! Tack alla som följt vår resa och hoppas ni är med oss detta år också! Nu kör vi!