fredag 8 april 2011

Fullt ös med liten svart skäggapa...;0)

I veckan drog ipoträning igång! Hejja skötte sig bra och fick köra lite rondering samt bevakning i skulet och nu känns hon stabil i sin bevakning! Inget kladd på figgen och ingen tendens till att falla tillbaka i svensk skydds bevakning.

Men även om bevakningen sitter så är det ju en del annat som måste tränas på... Men det finns tid, än så länge..

Imorgon blir det sök för oss och sen ska jag ut och kolla in spåret som jag ska lägga på klubbens elittävling. Tror att jag fick liv i gps, känns skönt så man inte irrar bort sig...

söndag 3 april 2011

Vi har vi för oss då....

Börjar bli rejält pirrig i magen nu... Har ännu inte gjort någon anmälan men vi bör få till debuten i elit nu i vår. Så vi har nött inkallning med ställande och läggande och får jag bara till ställandet(mao får stopp på henne) så tror jag att läggandet också går vägen. Problemet är att Hejja laddar ända ner i klorna för att komma på inkallningen... Ju längre ifrån henne jag går ju lägre blir hennes position men hon ska ju ligga ner så det bör inte se allt för "konstigt" ut.;0) Sen ska även framåtsändandet och krypet snyggas till...Dom två senaste passen har Hejja gått riktigt fint i söket och nästa helg hoppas jag på att få till en längre bana. Igår bidde det två korta IPO spår, uppletande och lydnad för Hejja. Inga bilder på Hejja men dock på Ash i sitt snygga tjänstetecken!;0)

Hejja fick in sina fyra föremål men det var alldeles för mycket energi i kroppen på henne. Ska se om man kanske ska testa ett uppletande efter söket nästa helg. Idag hade Hejja sitt fys-pass nr 2 denna vecka. När vi var ute med hundarna passade vi på att köra Hejja upp och ner för en brant backe. Gazze vill gärna vara med men orken är inte som Hejjas... Han krokna rejält när han hade kommit uppför halva backen... Men tanken på korv fick honom att ta sig upp iaf.;0) Ska försöka få till ett par fys-pass i veckan för Hejja och nu när snön är borta på vägarna så kan man börja cykla med henne också. Nästa vecka kör IPO träningen igång och där har vi lite att träna på inför IPO 1 men förhoppningsvis en start innan sommaren.