lördag 9 augusti 2008

Barnkalas....

Idag var det kalas för mitt gudbarn Matilda som fyllde 7 år igår! Men innan kalaset så tänkte jag ta en långpromenad med hundarna men när Nina och Carro tänkte dra till skogen och göra uppletande så var jag tvungen att haka på.....
Hejja var duktig och idag hade vi hjälp av en bra vind.(ibland iaf) Hon arbetade sig ut i full fart och plockade in föremål efter förmål! Ska nog lägga en nära nästa gång för att se om näsan är på från början....
Skogstrollet Gazze gjorde det han var bäst på......fyllde skägget med diverse kottar och barr.... Han fick ett snabbt uppletande för när jag såg tendenserna som jag blir så irriterad över så slängde jag in Hejja och blev raskt på bättre humör!;0)
Här sitter Vintra och väntar på sin tur.....
Nina testade lite nya grejor med Vintra... Band fast föremålen ute i skogen som sen Vintra och matte hjälptes åt att ta in. Här kommer belöningen: PIPIS!!
Men som sagt det var ju Matildas dag idag! Tänk att hon redan är 7 år?!! Minns själv när jag var 7 år, känns som igår eller kanske inte.... Jag har ju känt Matildas mamma Camilla sen jag var 7 år eller jag var ju faktiskt bara 6 år när vi började skolan tillsammans....;0)
Var tvungen att lägga in en bild på Karin och Andreas(Camillas bror) son här i bloggen!
Han har precis lärt sig en ny min.... Cool kille va?!

fredag 8 augusti 2008

Tanken var.....

Tanken var ju att vi skulle gå en rask promenad i spåret, semestern har satt sina spår.....:0/ Först trodde jag att Gazze var ute efter rådjur då han vindade för fullt och studsade på stället och skällde och stegrade sig emellanåt....men icke! Det var orienterare i skogen..... Tror vi lyckades få vind på dom flesta...
Men sen hittade vi en uppriven och ledsen tjej som sprungit vilse och då bestämde vi oss för att vända tillbaka med henne samt ringa hennes pappa som kontaktade tränarna. Allt slutade alltså bra men som Tomas sa, kanske skulle orienterarna ha ett samarbete med ett gäng sökhundar?? Dom fick inte ha mobil med sig och inte skulle jag släppa iväg mina barn utan nån form av "sändare" på sig! Tjejen var ju på väg åt helt fel håll och där börjar ju storskogen!
Väl hemma efter denna spännande skogspromenad började invigningarna av OS och herregud vad kineser..... Det var så jobbigt med all sport så jag somnade av och till i soffan.... På 3 sek passerade även den svenska truppen och sen var det över som man försökt hålla sig vaken till.
Vi har haft en liten läcka i källaren som vi trott kommit av allt regn.... Men det visade sig att avloppsröret från köket hoppat av lite.... Så imorgon blir det till att svabba!!
Har förresten idag lagt upp Hejja på working-dog.eu! Rätt coolt! Stamstavlan kommer med och då kan man även se bilder på en hel del släktingar! Skulle ju se ännu snyggare ut med några resultat..... Nä om skulle lägga sig i soffan och käka lite smågodis....men på måndag börjar allvaret.....

onsdag 6 augusti 2008

Dagens träning i bild!

Carro var snäll och tog lite på bilder på oss när vi tränade idag.
Hejsan gör lite hopp och kollar in i kameran.....fotomodell som hon är.....
Lite fritt följ....
Tittar sött på sin matte!;0)
Hejja och Ash fick busa lite efter lydnaden och innan uppletande. Och ja, Ash tunga är ENORM! Går väl inte att få större tunga än detta??
Sen var det dags för uppletande och vi gjorde en smal korridor på åker. Hejja hade fortfarande lite spring i benen som var tvunget att komma ut men sen letade hon bra i snabbt tempo.
Ett föremål på väg in!
En sen ut igen!
Nu har jag det i nosen!
Här måste det ligga!!
Jepp, här var det! Föremål på väg in!
Belönas självklart med favvo-bollen!
Ash satt och funderade en stund på vad matte kunde vilja av honom, inget tjänstetecken var på och visst brukar vi spåra på sån här mark?.... Men sen kom han på att det var uppletande! Fick endast väldigt korta skick i koppel, han hade sträckt sig lite när han och Hejja for omkring som galningar.
Endast en gamling var med idag och Tina skuttade glatt in sina föremål!

Skyddsträning & lite lydnad....

Trotsade vädret och begav mig till Märsta i god tid innan skyddsträningen för att göra lite lydnad med Carro och Tomas. Vi eller rättare sagt jag tränade på vänstersvängar och eftersom Hejja blir så fokuserad och lugn så blir jag väldigt "försiktig"?... Vågar liksom inte vrida på mig för Hejja sitter ju evt kvar..... Ska försöka nöta detta en del! För hon ligger riktigt bra i position dom få steg jag tar i fria följet. Testade hoppet och hon verkar fortfarande fatt ordet hopp!;0) Gjorde även inkallning och hon sitter fint och faktiskt rakt framför mig, ska börja försiktigt med rundning av mig in i fotpositionen. Sen blev det lite kryp men sen fick hon sitta i bilen för att vara pigg till skyddet!
Gazze fick skutta runt lite på planen men efter ett slagsmål med Tina var det roliga slut för hans del!! Dom där gamlingarna är f-n värst!! Helt plötsligt skulle Gazze leka med Tinas pipis och när hon ville ha tillbaka den så small det! Tina fick ett sår i nacken och det är ju typ där han sätter sina märken de få gånger han slagits med andra tikar....:0( Vi kunde inte annat än små le åt dessa gamlingar 11 år och snart 8 år....men visst fick dom var sin avhyvling först! Och lite skamsna och trötta låg dom sen i bilen och jag tro tom att dom höll tyst!
Skyddet gick bra, vi började med några bett i ärmen och andra svängen testade vi anskällningarna och Hejja är väldigt lyhörd och efter några gånger lägger hon sig automatiskt. På fredag kommer kanske vår alldeles egen ärm!!!;0)
Idag blir det lydnad och troligen lite uppletanden igen, verkar bli upphåll så jag slänger nog med kameran!;0)

tisdag 5 augusti 2008

Regn, regn och åter regn.....

Vilket väder!! Man blir helt matt!
Hann iofs med lite träning i söndags. Det blev ett spår till Gazze och även premiär för Ash i skogen! Sen uppletande för Hejja och Ash och en "pensionärsuppletande" för Gazze och Tina.;0)
Spåren gick hyfsat, dom spårade rätt lika.....lite hit och lite dit.... Nu hade ju inte spåren legat nå längre tid och det var rätt kuperat. Gazze var helgasad och jag fick hålla hårt i linan!!
Sen gjorde ungdomarna succé i uppletande!! Ash fick vinda in föremålet ett par gånger och efter det så gick han ut på djupet och plockade in föremålet. Ja, vad ska man säga om Hejja?..... Det här är liksom hennes grej! Full sula ut och hittar snabbt föremålet, nåt slarv på vägen in blev det dock men efter lite funderande så kom hon på att matte nog ville ha föremålet hela vägen in.;0) Pensionärernas uppletande och godisregn lämnar vi utan kommentar.... Två j-vla gaphalsar är dom i alla fall!
Nu i em drar vi till Märsta för lite lydnad och sen blir det skydd! Det var länge sen men förhoppningsvis minns Hejja lite...., annars får vi friska upp minnet! Vore ju trevligt om det slutade regna så man slapp bli dyblött!
Vi har vår sista semestervecka nu men jag var inne och jobbade igår så det känns inte allt för tufft att börja på måndag. Ser i alla fall fram emot att åka och kolla på Bruks SM!! Vi ska bara planera vilken bil och vilken husvagn som ska ta oss dit.... Hoppas fler som vi känner ska åka! Då kanske man kan käka och dricka lite gott på kvällen!;0)