lördag 1 november 2008

Promenad i det fina vädret!

Idag blev det en långpromenad i det fina kalla vädret!
Det kyliga vädret gör hundarna ännu piggare.....
Det blev en hel del jaga ta fatt och tacklingar....
Som vanligt har hundar annat att titta på en just fotografen....
Här kan man väl inte säga: bröst och bringa som en cornflakes flinga iaf.....
Farbror tar igen sig lite i det frostiga gräset....

fredag 31 oktober 2008

Trots skitväder så tränade vi....

Både sök och lydnad blev det idag i det fina oktobervädret.... Vi började med söket och vi körde på en bana precis vid SSBK och det var mycket berg och stigar men framför allt lera och vattenpölar....:0/ Hejja behövde bli lite blöt om tassarna först men sen for hon igenom pölar och vattenfyllda diken. Avslutade med att bada i ett dike.... Men då var som sagt sökarbetet klart. Hejja markerar nu även okänd figge och jag körde även lite transport med henne och där tycker jag att hon är riktigt lyhörd. Man kan ju pressa henne lite eftersom hon har så stor förväntan på själva söket. Det blev inga bilder i skogen med den dåliga kameran... Men i regnstormen på lydnadsplanen hann jag bränna av några bilder innan batteriet dog... Nina och Tomas körde hela lägreprogrammet och det var väl inte en av deras bättre dagar.... Vintra tyckte det var lite halt och lerigt vid själva hinder så hon kravlade sig över det?... Tur att man kan skratta åt enländet iaf!;0)
Här ser man att Vintra inte riktigt vill sätta ner baken och svansen på den blöta planen. Planen var faktiskt riktigt dålig men vi kämpande på iaf.
Hejja verkar snarare gilla lera och vattenpölar.... Satte gladeligen ner röven i en pöl!
Hoppet har vi nog fått hyfsad ordning på.
Just här kom hon inte in så nära mig.... Men både jacka och brallor kan intyga att hon var nära emellanåt....
Våra brallor var så skitiga så Nina och jag fick åka hem med brallorna nere.... Tänkte om vi blivit stoppade av snuten när vi satt i framsätet med byxorna ner... Nina satt dessutom i långkalsongerna! Men vad göra man inte när man får förmånen att träna hund i ett underbart väder?! Vi slapp iaf snö men just nu kommer det faktiskt snö utanför fönstret!
Nä nu är det dags att käka middag!

torsdag 30 oktober 2008

Skitväder och en tripp till akuten....

Det blev en sväng till ögonakuten med Tomas idag igen. Jag gjorde honom sällskap dit eftersom jag kom hem tidigt. Vi hade planer på att hinna förbi IKEA innan det var dags att hämta hundarna men vi var inte dom ända på akuten.... Och trots att Tomas fick förtur så hanns inte IKEA med. Och allt sug på att träna hund hade försvunnit i samma hastighet som skitvädret kom! Hade fått boken "Lydnadsträning i teori och praktik" i brevlådan, boken är på 660 sidor!!.... Försökte som vanligt "fuska" mig igenom den och hitta dom ultimata lösningarna till vår usla apportering..... Tror inte att dom som skrivit bok har stött på mina problem iaf.:0(
Slutade som vanligt att jag blev lätt irriterad... Tur att Hejja är en hårdhudad tjej som inte bryr sig det minsta när jag blir lite sur och irriterad. Köksträningen fortsatte med läggandet och lite fritt följ genom köket, v-rummet, hallen och in i "gula rummet".
Imorgon blir det sökträningen och det är väl bara att räkna med att man kommer hem som en dränkt katt!