söndag 26 maj 2013

Lite blandat

Ja vad har hänt sen sist då? En elittävling har vi hunnit med i sök. Inträffade väl som vanligt på årets första riktigt varma dag. Men Hejja körde dock hela banan på 300 meter i ett hyfsat bra tempo, några hundar tog slut i värmen. Men för oss blev det en repris av Riesen SM, vi tog en figge men gjorde vääldigt många tomskick.... Hejja var i närheten av en figge men kom inte till markering och jag märkte att hon var "störd" när hon kom in från ett skick. Hur nära hon var är väl svårt att säga efter som figgen satt i en tät "låda". Vi lägger inte ner så mycket grubblerier på det utan får ta nya tag, troligen inte förens till hösten. Gåvilja finns det iaf! 
Marwin "Gary" och Fuska.
Trojja "Pyret" har ju som jag skrev i förra inlägget flyttat och jag får rapporter om att allt flyter på bra där. Så kul att höra!
Sen har vi hunnit med en "omplacering" av Marwin "Gary". Hans matte har fått jobb i London och valde att placera om honom om rätt hem dök upp. Och det gjorde det så han bor nu ganska nära oss hos Kerstin och Anders.(vana riesenägare och gamla bekanta till oss)
Kerstin var förbi med honom och han och Fuska fick busa runt på vår baksida!
En gapande Marwin..
 Med våren kommer det ju en del måsten... Husvagnen har varit på besiktning och även fått en tvätt, nästa vecka får den åka in på service så den ska vara pigg och kry inför sommaren!
 Fuska har fått komma igång med lite sök. Hon har inte varit bortskämd med så mycket aktiviteter, det är slitsamt med fyra hundar, sliten kropp och heltidsarbete...
Men nu tar vi nya friska tag!
I början var det en väldigt splittrad hund som tog in allt i skogen så som spår, fåglar, människor på stigen, älgbajs, ja ett tag kände jag att det får bli spår för den här hunden(och det som jag tycker är så tråkigt...) Men redan gång nummer 3 tror jag det var så kändes hon lite mer införstådd med uppgiften.  
Trött Fuskis...
 Och nu sist hon var med så gasade hon upp sig nåt väldans när folk försvann iväg. Och likt sin mor verkar hon ha en förkärlek till att springa där det är jävligt och jobbigt att springa. Hejja går ju igång på branta banor. Desto jävligare desto bättre! 
Tröttare Fusk...
Lite nöjd att vi hunnit med att åka en sväng till skjutbanan! Det gick väldigt bra och jag tror faktiskt inte att hundarna ens uppfattade att dom sköt? Ändå fick vi höra älgstudsare, hagelbrakare och nån pickdol.;0) Fick bli ytterligare några vändor dit tror jag, vill känna mig helt trygg med skotten.

 Idag började vädret med sol och skulle vi få ännu en varm och fin dag? Nä det skulle vi inte.... Strax efter lunch kom regnet och det öste ner! Hann ut en sväng med tjejerna medans Tompa och Gazze åkte och köpte middag. Uppehåll när vi gick ut men sen kom regnet igen...suck....=dyblöta...
 Allt går så rackarns fort nu! Försöker hinna med att njuta lite och försöker alltid att så här års hinna plocka lite liljekonvaljer som är min favvoblomma! Så nu doftar det gott i köket!
Vet inte om jag får till film här i bloggen. Men försökte filma Hejja när hon skrattar. Fläng hund det där!;0)
Sen även en liten snutt på husse och Fuskas buslek.
På återseende!