måndag 19 maj 2014

3 X IPO1!!!

WOW!!! Vilken helg det blev!! Och då tänker jag inte bara på det fina vädret...
Tidigt på lördagsmorgon begav jag mig med Hejja mot SK Lövsättra för att tävla IPO1.
Har försökt varit flitig med spårandet men långt ifrån vad som krävs för att få en bra "ipo-spårhund". Det var ganska varmt redan på morgonen och det blåste en del ute på fältet där vi skulle lägga våra spår. Tror Hejja var ganska förvånad när spåret började utan gotte? Och sen måste matte ha glömt alla gotte i spåret?? Men runt kom vi och apporterna markerades sittande? Lustigt hur det blir på tävling, hon har aldrig suttit utan vi har liggmarkering men jag hade ju sagt att hon påvisar och då får man stå, sitta eller ligga. 85 poäng fick vi för vårt spårarbete! Jiippi!!
Kollade på IPO3-hundarnas spårarbete innan vi återvände till klubben för lydnad. Otroligt varmt nu!
Hejja kändes inte alls med mig och jag kände att jag höll på att bli väldigt irriterad...
Ja det var inga stilpoäng här men glad att vi fick till apport över A-hindret och ett ganska snyggt framåtsändande! 78 poäng blev det där.
Efter ytterligare en lång väntan så var det dags för skydd... Hejja drog och skällde ut domaren.... Måste träna med en gubbe med vit pärm vid skärmen... Sen hade vi kunnat bli diskade då hon återvände till mig!:-0
Men nu blev vi inte det utan kunde köra vidare och visa ett snyggt och städat skydd om man får säga det själv.;0)
Domaren tyckte betten var tunna? Ja kanske var det inte nåt tokhårt tryck i betten i denna värme men vi fick ihop blygsamma 74 poäng. Och det grymtades en del åt domarens bedömning överlag i skyddet på samtliga hundar. Så man får glad att folk tyckte det såg bra ut och kom fram efteråt och sa att hon var värd minst 10 poäng mer än vad domaren gav. Tack för det!
Sen på söndag var det dags för Peter med Tesla och Wenche med Trix att tävla IPO1 i Kristinehamn!!
Jag skickade tjatande sms till både Peter och Hasse som var på plats!;0)
Och sent på söndag em kom tillslut besked att båda två hade klarat sig!!
SÅ HIMLA GLAD OCH STOLT ÖVER ER!!!