lördag 21 november 2009

Äntligen lite sol!!!

Fick med mig husse och en lite sämre kamera till skogen idag..
Vi började med uppletande och Gazze fick in 3 föremål första vända och ytterligare 3 föremål andra vända utan pink i rutan! Duktig farbror Grå och positiv husse!;0)
Hejja fick in 7 föremål(låg nåt kvar efter Gazze) och på väldigt kort tid.... Hon blir väldigt fokuserad nu när hon fattar att jag vill ha en "apportavlämning" och då har hon ju inget tugg heller så det är ju bra!
Som vanligt jobbade fröken upp lite flås..... Hon är verkligen ingen hund som ska sitta och titta på när någon annan kör men idag var vi lite bekväma och tog med båda två till skogen för att spara lite tid.
Sen ner på lydnadsplan och körde lite framåtsändande, tuggapporten och även metallen. Metallen var inga problem, puh skönt! Ett elit moment att lägga på vila på hyllan ett tag.
Imorgon ska det regn igen och då har man ju ingen lust att träna......eller?....

söndag 15 november 2009

Mer champagne till folket!!!

Har druckit "lite" skumpa nu så texten kan bli hur snurrig som helst...
Ett STORT tack till mina sökkompisar som alltid ställer upp och som peppar en pessimist som mig!! Utan rätt sökkompisar så kommer man inte långt! Ni är guld värda!
Idag tog vi oss upp i högre i sök så nu är hundarna här hemma på samma nivå.;0)
Det var ett riktigt skit väder idag och när söket var över så var vi två kvar av totalt sex som startade i lägre på Mälarö. Kan nu berätta att vi även tävlade förra helgen i Skultuna och när vi gjort budföring, plats och lydnad så fanns det tillräckligt för en uppflyttning om bara fröken hade satt på näsan mer än benen i söket..... Ju längre vi gick i banan ju snabbare sprang Hejja...
Efter lite funderingar och tips från en klok "farbror" så lades ny taktik upp inför helgens söktävling och det lyckades även om det nu måste jobbas en del för att få till söket på en bra "lugn" nivå.
Lydnaden sammanfattas kort och gott: kunde ha varit mycket bättre men idag räckte det.
Sen ett slut på Oscars talet.;0)
Tack husse som rastar hunden och plockar bajs tidigt på morgonen när man själv lite hysteriskt packar bilen och försöker samla ihop sig.
Nu njuter vi någon dag innan vi sätter igång med högre momenten!