onsdag 7 januari 2009

Tussen 16 år idag!;0)

Vår lilla misse fyller 16 år idag. Undra om hon flyttar hemifrån när hon blir 18?..... Hade lite strul med bloggen så det blev ingen bild på henne.
Men hon är sig lik, tappar tussar överallt i huset och sover helst i badrummet eller på Tomas bärbar dator... Sover förresten helst hela tiden....;0)

tisdag 6 januari 2009

Bra träning kräver bra leksaker....

Idag har vi kört lydnad och Hejja har avverkat ytterligare en leksak.... Gazze har aldrig haft sönder nån leksak(han gillade ju inte leksaker så mkt heller...) men iofs så är det ju skoj att få köpa nya! Det går bara så jäkla fort när hon helt enkelt rullar bak repet i käften och sen ett klipp så är den av.... Där ska man inte stoppa fingret!
Iaf så var det jag, Carro och Tomas som träffades på DTBK för lydnad. Ash fick börja eftersom flickorna precis har börjat att löpa. Vi håller alla tre på med framåtsändandet och jag börjar faktiskt gilla det momentet! Hejja är riktigt duktig på att gå sakta framför mig och idag gick hon riktigt långa sträckor och avståndet mellan oss är inom kort 15 meter!;0) Sen skulle jag visa hur dåligt det gått med läggandet..... Tydligen har Hejja funderat på detta över natten och vet nu hur momentet ser?! Hon lägger sig både snabbt och rakt! Gjorde även en inkallning med läggande och får vi sen in ett ställande där innan så bådar det gott inför elit.....he, he!
Apportering funkar hyfsat också, ska bara få henne lite rakare framför mig men nu sitter hon med apporten iaf och INGET tugg!!! JIIPPII!!!
(är lite kär i min lilla hund just idag!!)
Till helgen blir det troligen sök om det inte blir alltför kallt! Men nu när det blivit lite mindre sök så har det blivit desto mer lydnad och jag har ju alltid en tendens att lägga ner mer arbete på specialen så det är nog bra att vi fått så mycket tid för lydnaden för nu börjar den ju kännas riktigt bra!
Tack för idag Carro och Tomas!! Och Nina bli frisk snart!

söndag 4 januari 2009

Rent hus!

Idag har jag och Tomas tillsammans gjort ett ryck med Gazzes öron... Han har så himla mycket hår i öronen!! Så när nästan allt hår var väck så körde vi rengöringen och nu ligger han utslagen av all denna uppståndelse... Hejja fick bli av med lite päls och klippning av klor. Man vill ju inte skala ner dom nu när det är -11 grader!
Hejja är dock inte nöjd och vill gärna göra nåt mer! Så det blir att åka iväg i kylan och köra lite skydd med henne ikväll!
Efter hundpysslingen så tog vi och skurade alla köksluckor! Undra vem som gör underskåpen så skitiga??....
Nä nu ska jag slänga in en bur till i bilen så "lille Ash" får plats....(eller det blir ju Tompa som fixar med;0))