söndag 2 oktober 2011

Ännu ett godkänt sök

Igår var jag och Hejja på Märsta BK. Vi var 6 st anmälda till elitklass men endast 3 tappra kom.
Hejja gick som en dröm i skogen!! Sånt jäkla driv hela vägen! Visste att en 10:a får vi inte men väl en 9:a. Det fick vi av den ena domaren iaf men den andra gav 8,5. Väldigt snålt måste jag säga!! Och alla som känner mig vet ju att jag är en väldigt kritisk till mitt/vårt presterande.
Men vi fick mycket beröm och det som den ena domaren drog på var nåt oavsökt område men bara för att hunden inte har sprungit på varje kvm betyder det ju inte att hon inte har fått in området i nosen! Vi plockade ju trots allt alla figgar! Första figgen togs på 50 sek! Så nog är nosen på trots att det går undan i skogen!!
Vi hade startnr 3, sista av oss som deltog alltså. Så jag slängde in Hejja i bilen direkt efter söket och drog mot klubben med en flosande vovve i bagagen. Hann bara kliva ur bilen då tävlingsledaren sa att det var dags för vårt uppletande....
Frågade om hunden kunde få pusta ut först? "Ah men kom om nån minut..." Nu hade det blivit varmare och uppletanderutan bestod av ett kalhygg men massor av ris och helt vindstilla i gastande sol. Men Hejja laddade om bra och for ut i ett något lugnare tempo. Vi fick in 2 föremål och betyg 5,5. Vi tog högsta betygen i skogen och nu även på uppletandet...
Lydnaden gick som sagt inte lika bra... Och det tar jag på mig. Vilja finns hos Hejja men vi har inte ärligt talat tränat så hårt. Åka och tävla när hunden inte lyckats få till ett inkallande med ställande och läggande ens på träning... Ja, ja med ett dk fick vi iaf ihop en 7:a där. Hoppet nollade vi IGEN!... Ska lägga upp en ny teori där. 10:or på metallen, stegen och platsen. 9-9,5 tungen.
Åkte direkt från tävlingen till mina träningskompisar som tränade uppletande och spår. Så vi fick ett uppletande med 4 föremål utlagda. 4 föremål kom in i ett snabbt tempo! Hejja är verkligen en arbetsmaskin!!;0)
Men snart kommer vintern och då ska vi lägga fokus på lydnaden!
Dock blir det ju troligen ingen tävlingssäsong för oss i vår... Beror ju iofs helt på hur det går med parningen men förhoppningsvis går allt vägen och då får vi ladda till hösten istället.
Har kollat det mesta på Hejja nu med resultat ua. Ögonen är kvar och ska kollas nu under oktober.
Nä nu ut i det fina höstvädret!