lördag 10 november 2007

Ännu en dag i sökskogen!

Idag var vi fyra tappra som körde sök! Tänka att det kan ta 4 timmar att köra 4 hundar?? Men så gör vi det noga också.... Vi började med Vintra och hon går riktigt bra! Får vi bara stil på Nina så ska väl en start i apellsöket snart vara på sin plats?!.... Sen fick Gazze göra ett skoj-sökpass, vill inte hamna i att söket blir trist nu när han har börjat att gå bra igen så han fick figgar uppe i träd, på höga stenar och annat bus. Han gillar verkligen sina träningsfiggar!;0) Ash fick öva på att hålla sig på rätt avstånd inför markeringen som alltså nu lutar åt skall sen var hans matte lite "kinkig" idag men det sket Ash fullkomligt i......och tur är väl det!;0) Sen var det söta Ärtans tur som även hon gjorde bra ifrån sig. Far fram i skogen som en snabb smidig vessla!!
Rätt kallt var det i skogen men som tur var hade Nina nyckeln till Waxholms klubbstuga där vi kunde värma oss efter en "effektiv" dag i skogen....

Här kommer sen söt bild på Gazzes dotter i Tyskland. Snart blir Gazze morfar igen för lilla Mini-Amsel är parad!

måndag 5 november 2007

Sökträning, god mat och trevligt sällskap!

Tiden gick väldigt fort uppe i Dalarna men tre sökpass hann vi med. Vi bodde allihopa(Jag & Tomas med Gazze, Carro & Veijo med Ash & Tina, Nina & Mattias med Lixie & Vintra, Karin & Andreas med Ross & Honey) uppe på Luthmans och granne med Kopparbo/riesenlägret. Så här ser riesenlägret ut utan alla människor, riesen och husvagnar..... Rätt skönt att låta hundarna springar omkring på dessa stora ängar!
Luthmans utsikt mot sjön. På andra sidan sjön låg våra sökrutor.
Stilbild på Tomas och Gazze vid strandkanten!
Väldigt många bilder blev suddiga..... Svårt att få till det med hundar som springer. Gazze gjorde bra ifrån sig i helgen, hade ett rätt lugnt tempo men höll det o andra sidan hela banan.(klok hund har lärt sig hushålla med energin) Ingen pinkande och inget strul med markering! Allt blir rätt bra med proffsiga sökkamrater!;0)
En suddig bild men markering satt i alla fall! Gazze var den enda rullhunden! Rätt ovanligt faktiskt!
Nöjd hunden efter en dag i underbara skogarna runt Kopparbo!
Vi körde ett sista pass på söndagen innan vi åkte hem och sen var vi rätt möra.... Men det här gör vi om!!! Eller hur?!