lördag 9 februari 2008

Ännu en sökträning

Idag var vårt tappra gäng ute och körde sök och jag måste säga att vi verkligen lägger tid på varje hund! För varför tar det annars 4 timmar att köra 4 hundar??......
Nyttig träning var det iallafall, det tror jag alla kan hålla med om. Nina och Tomas fick var sin appelltävlingsbana och det är alltid nyttigt att se vart man ligger och vad som måste tränas mer på. Ser inte att dessa hundar INTE skulle kunna tävla appellen i vår!! Som jag ska tjata på er!;0)
Ash fick träna på avståndet! Kul kille det där! Vi ser att han måste få ut avståndet och lägger ner lite krut på det var på han snabbt lär sig att backa "för det verkar dom gilla", så nu fick vi tänka om för att få in ett lagom avstånd och inte få en hund som backar längre och längre bort.... Gillar dig Ash, du är så fläng!!
Sen fick "veteran"-Gazze göra lite sök och utan krav och med en matte som troligen bestämt sig för att inte tävla högre sök så går han som på räls men så är det ju favorit-figgarna i skogen också!;0) Kul att se att han kan få glänsa lite igen efter att vi haft en hel del strul och tjafs.
Efter en dag i skogen så är man värd en dusch eller ska jag lyxa till det med ett bad?? Slöa står i alla fall på schemat just nu! "Tjohoo"! (alla vet vad en sån belöning innebär....;0))

tisdag 5 februari 2008

Det är så uppfriskande och stärkande i fjällen!!

Första kvällen bjöds det på uppfriskande drinkar! Mattias stod för dagens drink som var....hmm...okey.
Samma drink men nu är den blå?! Isen bestod av riktiga istappar från stugtaket!;0)
Hundarna trivdes bra i stugan! Låg helst i soffan med oss men ibland lyckades vi "hålla dom på mattan"! He, he!
Tant Lixie tog hela helgen med ro, förutom när hon skulle visa hur man gör när man är draghund! Gazze och Vintra gick under namnet latmaskar!!
Eftersom Gazze och Vintra inte tog ut sig i skidspåret passade dom på att ha skällorgie! Nåt som dom båda tyckte att dom var riktigt bra på!!
Men efter att ha skällt en hel del så blev lilla Vintra lite flåsig och var tvungen att bli lite ompysslad av matte...
Ny dag nya utmaningar! Familjen Hurtig slängde på sig laggen och skidade upp till våffelstugan!!
Och familjen Slö tog och hyrde en skoter!;0) Ser ut som familjen Hurtigs hundar gärna hade åkt skoter?
Medans Mattias som inte hade fått nog av skidåkningen efter turen till våffelstugan utan tog en mil extra satt vi andra i stugan och kollade på solnedgången! VACKERT!
Kvällens mysstund!
Och sen var det den här hurtiga killen som alltid skulle rufsa mig i skägget! Jag tror att han är lite avis på mitt snygga skägg!?