lördag 22 augusti 2009

Oj vad skoj men vad länge sen...

Hejja och jag har varit på ett mini-skyddsläger! Vi körde igång fredag kl 17 och avslutade lördag kl 17.
Hejja var rätt uppspelt när vi kom hem på fredagskvällen men ikväll är hon nöjd!;0) Vi körde igång rätt basic och Hejja kändes lugn och stabil.
Flyga på fullt på lite håll gillar hon skarpt!
Och att sitta stolt med sitt byte i käften verkar hon också rätt nöjd med....
Jag och Hejja är lite trötta men väldigt nöjda efter träningen och det var ett trevligt gäng som vi fick chansen att haka på! Vi hoppas på flera gånger!;0)
Men nu är det soffan som hägrar....

söndag 16 augusti 2009

En arbetsvecka går rätt fort....

Så har man arbetat en vecka redan!
Vi har hunnit med lite lydnad i veckan och det behövs...
Hejja sätter sig fortfarande segt. Hon blir så jäkla koncentrerad i linförigheten och det är ju bra men hur f-n ska jag få en henne att få ner rumpan snabbare??! Kör sättandet vid sidan av men det känns som så fort det kommer in i linförigheten/fria följet så blir hon så fokuserad och då går det saaakkkttaaa...
Vad har vi mer för problem?... Avlämningen av apporteringen... Det lilla som jag tragglade för ett drygt halvår sedan har tydligen satt sig mer än jag anat... Hade ju bestämt mig för att inte ha avlämning framifrån men när jag står helt stilla och inte "viftar" med vänsterhanden så kommer hon in och sätter sig framför mig! Okey, nu köper jag det! Jag kör den ingången!! Får nöta det ett tag nu och sen försöka få till en snygg ingång till vänstersidan.
Får se vad hon väljer för ingång på inkallningen och hoppet??... Har kollat med typ "högsta hönset" och man behöver inte ha samma ingång på apporteringen som man har på inkallningen och hoppet.
Om jag planerar att gå ut och köra uppletande i stormen idag så kanske det slutar att blåsa??... Vårt partytält på baksidan tog sig en sväng om imorse...
På återseende!