måndag 2 juni 2008

Svar på blodproverna!!

Så himla skönt att höra att Gazze varken har borrelia eller erlichia!! Så nu ska han få medicin för sin rygg och så blir det lugna prommisar ett par veckor framöver.
Sen hade Gazze även ett värde som var "högt" från SLU provtagning på riesenlägret förra sommar som nu ligger på normalt? Rätt märkligt faktiskt från sjuk till frisk då eller?? Vår veterinär berättade för mig innan vi skulle ta provet vad som kunde spela in att dessa prov ger ett högt eller lågt provsvar och då insåg jag att dessa morötter i pellets form som Gazze jämt fått på sin mat och som jag även har lagt på extra när vi tränat(typ riesenlägret) för att det hindrar lösmage(blir ju del gotter i söket), påverkar ämnesomsättningen!! Så Gazze fick inga morötter ett par veckor innan vi tog blodprover och det verkar ju helt klart som detta har spelat in?!
Veterinär nämnde även att plaque off inte ska ges till hundar med sköldkörtelstörning, vet folk det??!!...
Nog om sjukdomar!
I helgen har vi fixat med våra "ögonstenar" och det är inte hundarna..... Jag har skurat husvagnen från "topp till tå"! Hon är så himla fin nu och längtar efter riesenlägret!! Tompa har fejat med båten. Hundarna har varit med men så mycket träna har det inte blivit, Hejja fick ett korvspår och Gazze har mest trånat efter löp-Hejja.... Hoppas löpet snart är över!!!!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Skönt att han var fri från "fästingskit"! Himla klokt av dig att göra en helkoll av gubben. Håller tummarna att medicinen har en snabb verkan! Då kanske det är läge att damma av gubben och starta i en lydnads 1:a till hösten? ;o)
Carro, Ash o Pippsin

Anonym sa...

Härligt att Gazze-mannen är fri från läskiga fästingsjukdomar och att även övriga blodvärden låg fint.

Lite vila för ryggen så hoppas vi att han snart är piggelin igen!

/Camilla och ett flertal skäggiga
altibos.se

Heléne sa...

Va bra att Gazze pojken inte fått ngt ''fästingskit'' som Carro skrev.
Undrar dock lite om morötterna..är det farligt för dom att äta eller??..mina käkar ju det nästan dagligen...

Nina sa...

Harligt att Gazze ar frisk fran tokiga sjukdomar!! Hoppas ni inte blir anfallna av dammrattorna hemma hos oss nar det blir dags for blommvattning! ;o)
Kolla in min blogg for lite uppdatering av resan. Ska forsoka med bild om jag hittar en dator som det gar pa. Skot om er!!!
/Nina & Mattias

Anonym sa...

Morötterna är ju inte farliga i sig men dom påverkar ämnesomsättningen, vilket kan vara bra att veta när man ska göra en koll av sin hund. Gazze har blivit en smärt kille nu när Hejja löper, väger hela 36,5 kg. Men det är ju bra att vara lätt när ryggen är lite öm.;0)